La llum by Digital-Text

La llum

By Digital-Text

  • Release Date: 2014-10-31
  • Genre: Ciencia y naturaleza
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

La llum és un llibre de text interactiu dirigit a estudiants d’edats entre 10 i 14 anys que proposa una aproximació interdisciplinar, activa i dinàmica al fenomen de la llum.

La llum és un fenomen físic. Però també és una de les matèries primeres de l’art i un paràmetre bàsic del funcionament de nombrosos dispositius electrònics presents en el nostre dia a dia. La llum, en totes les seves formes, es troba en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana condicionant el nostre entorn natural i cultural.

Amb la finalitat d’oferir una aproximació exhaustiva i adequada a la seva complexitat, aquest llibre presenta una visió transversal de la naturalesa i les seves aplicacions de la llum a partir de quatre eixos temàtics diferenciats, cadascun d’ells abordat des de les àrees educatives de la Tecnologia, l’Educació visual i plàstica, les Ciències socials i les Ciències de la naturalesa.

El primer capítol, Impressions, parteix de l’art per plantejar una mirada global i exhaustiva del fenomen del color i la seva relació amb la llum. El segon capítol, Deformacions, s’inicia amb la presentació dels principis bàsics de la refracció i la reflexió de la llum per seguir amb un recorregut per les múltiples aplicacions d’aquests fenòmens lumínics en la societat, la ciència i la cultura. El tercer capítol, Il·luminacions, introdueix una visió de la llum des de la perspectiva de les Ciències de la naturalesa: com a font de vida, d’energia i, també, de cultura. El quart i últim capítol, Visions, analitza l’anatomia i fisiologia de l’ull humà i la tecnologia i el funcionament de les càmeres fotogràfiques per comprendre com tots dos reben i processen la llum fins a convertir-la en imatges.

Características destacadas

• Abundants elements multimèdia: recursos interactius, galeries d’imatges d’alta resolució, vídeos didàctics.
• Múltiples activitats d’investigació, de creació i autocorrectives per garantir l’òptima assimilació dels continguts.
• Quadern de notes perquè cada usuari pugui personalitzar el seu llibre amb tots els seus comentaris i amb la informació obtinguda a partir de les seves investigacions. • Guia de navegació present a cada pàgina per orientar el lector en el seu itinerari d’aprenentatge. • Glossari de termes complet per facilitar la comprensió de la informació.
• Continguts d’ampliació i reforç a cada secció de cada capítol per adaptar l’itinerari d’aprenentatge a les característiques de cada lector.
• Accés a plataformes que permeten a cada lector compartir els continguts que ha creat amb altres lectors de tot el món.
 
La versió per a docents del llibre, a més d’incloure tots els continguts del llibre de l’alumne, incorpora el material propi d’una guia didàctica (suggeriments didàctics, activitats i continguts complementaris, orientacions per a l’avaluació…) permetent al docent obtenir informació de suport per a l’ús del llibre dins d’un context educatiu.
 
La llum forma part de CaleidoBooks, una col·lecció de llibres educatius especialment dissenyats per oferir una aproximació multidiscilplinar, transversal i interactiva, mitjançant llibres monogràfics, a continguts de totes les àrees de coneixement. Creats per promoure l’aprenentatge significatiu i autònom, els llibres de CaleidoBooks permetran al lector experimentar, investigar, crear i construir el coneixement per si mateix.

keyboard_arrow_up